Om det edle metallet Gull

Gull er et myteomspunnet metall, det edleste og et av de mest dyrebare vi har. Den latinske betegnelsen er Aurum, ofte forkortet med det kjemiske tegnet Au. Gjennom tidene har gull blitt brukt som betalingsmiddel. Gull leter man etter og bryter i underjordiske ganger, der man finner det i berggrunnen som små korn. Gull kan man som oftest identifisere lett, med sin glinsende og gule farge. Metallet gull er dessuten veldig mykt og kan brukes i utallige sammenhenger, fra smykker til krigsfly. Gull som strekkes ut kalles bladgull og kan bli så tynt at det nesten kan sveve i luften.  På sitt tynneste kan man få bladgull som er 0,0001 millimeter tykk.

Hvor finner du gull

Men det er ikke bare under jorden man kan finne gull, det kan man i de fleste norske hjem også. Nesten alle har gull i form av gullsmykker, bestikk, eller gullhalsbånd hjemme. Mange ganger kan dette gull være helt bortglemt, og har ikke vært brukt på lange tider. Uansett så er det verdisaker som ikke gjør noen nytte der de er nå. Det er denne innsikten som er fundamentet til vår forretningsidé: Vi vil gi deg som privatperson tilgang til en rask, enkel og trygg måte å forvandle ditt gull til penger. Og det er slik det går til når gull blir penger med Gullbrev.

Slik selger du ditt gull

Først bestiller du et Gullbrev fra oss. Det er gratis og du forplikter deg ikke til noe ved å gjøre det. Den enkleste måten å bestille et Gullbrev er på nettsiden vår eller via vår kundeservice. Bestiller du før klokken 17.00 så sender vi Gullbrevet til deg allerede hverdagen etterpå. I Gullbrevet finner du alle nødvendige instruksjoner og en sikkerhetspose som du legger ditt gull i. Så sender du ditt gull til oss via ditt postkontor. Med en gang vi mottar ditt gull tar våre erfarne taksører over.

Slik takseres ditt gull

For å kunne sette en korrekt prislapp på ditt gull så gjennomgår det en veldig nøye gransking. Våre taksører anvender mengder med instrumenter og kjemiske løsninger for å kontrollere hvor rent ditt gull er. Det finnes gull 14k, gull 18kgull 20k og gull 24kt. Når man har kommet fram til karaten på ditt gull så er det klart for neste steg i takseringen - veiingen. Her brukes nøyaktige, EU-godkjente spesialvekter som er konstruert kun for å veie gull. Gullprisen pr gram er verdt flere hundre kroner, og du kan altså tape store penger på å selge gull til noen som ikke har riktige gullvekter. Disse vektene er kostbare i innkjøp og kan være en årsak til at mange små gullkjøpere ikke har disse sertifiserte vektene som jevnlig kontrolleres av en ekstern part. Våre spesialvekter for gull kontrolleres av Justervesenet for at du skal få helt rett pris når du ønsker å selge gull.

Gammelt gull blir nye penger

Med en gang karat og vekt er ferdigkontrollert justeres verdien opp mot dagens gullkurs. Du blir kontaktet både via SMS og på epost. Vi gjør en utbetaling til ditt konto innen 24 timer etter takseringen og du kan selv velge om du vil ha pengene rett inn på konto eller et utbetalingskort. Å selge gull skal være tryggt og enkelt! Det gir deg en god slant med penger, det er trygt og du har pengene i hånden før du ander det. En inntekt er bra, en ekstra inntekt er gull.

Flere og flere selger gull

I dag myldrer det av firmaer som kjøper gull. Vi synes det er bra fordi det gir deg som kunde valgmuligheten. Men det kan også bety at det blir vanskelig å velge rett. Med over 100 000 kunder i Norden våger vi love deg at du kommer til å bli fornøyd om du velger Gullbrev når du vil selge gull. Bra pris , enkle prosesser, trygg håndtering og rask utbetaling - det er helt gull, faktisk. Varmt velkommen til Gullbrev.

Gull - slik gjør du når du vil selge gull

I tusenvis av år har gull blitt solgt og byttet mellom mennesker. Gull er et av våre få grunnmetaller og det som gjør gullet så unikt er at det ikke aldres som så mange andre metaller gjør. En gullgjenstand på 10 000 år hadde man kunne fått like fin og glinsende som nytt gull. "Gull kjøpes" har man kunne lese helt siden mennesket lærte seg å lese, og gull har alltid vært et ettertraktet metall.

Selge gull via nettet

Det som egentlig er nytt med gullhandelen i dag er at det er så lett å selge gull uten å behøve å stresse rundt på jakt etter høyeste gullpris og mest seriøse gullkjøpere. Dette finner du raskt ut på internett og det er jo nettopp derfor du sitter her å leser denne teksten. Hvis du vil selge ditt gull til oss så skal du vite at det sendes i Postens rekommanderte brev som er forsikret opp til 10 000 kroner. Dette gjør det trygt og sikkert. I tillegg er vi en stor aktør på markedet med mange års erfaring. Vi kan Gull!

Selg gammelt gull i dag - slik gjør du:

Bestill et Gullbrev når du vil selge dine gullgjenstander, fyll i skjemaet her på hjemmesiden - det er helt uten forpliktelser! Å selge gull og gjør en rask og god handel. Du får gjerne sammenligne våre gullpriser med andre aktører!

Har du noen spørsmål?

kundeservice@gullbrev.no

21 60 00 23

Trygt og Sikkert

 • Forsikret for inntil 10 000 Kr
 
 • Samarbeid med Bring
 
 • Over 100 000 fornøyde kunder
 
 • Betaling innen 24 timer

Bestill innen:
Tim
00:
Min
00:
Sek
00

så sender vi ditt Gullbrev idag.

 • Penger 24t etter verdivurdering

 • 14 dagers returrett

 • Best i kategorien på Trustpilot

 • Gratis frakt og forsikring inkludert

Dagens høyeste gullpriser

Totalt for 24 karat

 • 8k
 • 14k
 • 18k
 • 20k
 • 22k
 • 24k
 • 1g

Les mer om våre gullpriser her

Bestill et gullbrev