Selge skrotgull? Vi kjøper ditt skrotgull!

Hver måned kjøper Gullbrev kilovis med skrotgull fra privatpersoner i hele Norden. Mange tror ikke at skrotgull har noen større verdi, og slik har det faktisk vært gjennom historien. Før betalte gullsmedbutikker mindre for skrotgull enn for vanlige gullsmykker, selv om det er karat og vekt som avgjør gjenstandens gullpris. Hva er skrotgull? Skrotgull og ødelagt gull er ofte samme sak, dvs. guldgjenstander som ikke lengre har noen annen verdi enn gullets vekt og karat. Gull er et edelt metall, og det betyr for eksempel at du kan få et tusen år gammelt smykke til å se helt nytt ut med litt polering! Andre metaller som ikke er edle metaller kan ruste og på den måten miste sin opprinnelige glød. Skrotgull kan derfor eventuelt poleres og da har du en annen verdi på dine smykker. Som oftest er det ingen andre enn auksjoner som kjøper designede gullsmykker, og det kan til og med hende at du får en dårligere pris enn hva gjenstanden er verdt med tanke på vekt og karat.

Skrotgull er nesten aldri rent gull

Skrotgull er som oftest aldri gull 24k, dvs den reneste formen for gull. Istedet har skrotgullet ofte blitt brukt i ulike smykker og gjenstander der man har blandet det med andre metaller. Eksempler på skrotgull kan for eksempel være tanngull, ulike typer gullsmykker eller andre former for gull der man må smelte det eller omformes til en ren gullbarre.

Skrotgull er altså gull som ikke er rent gull. Man kan ha smykker som er rent gull, eller 24k gull som er definisjonen på rent gull. Dette kan også defineres som skrotgull fordi det må omarbeides for senere å kunne brukes i andre gjenstander. I mange av de gjenstandene vi kommer i kontakt med i hverdagen finnes det skrotgull. Et eksempel på det er at ofte er kretskortet skrotgull inne i din datamaskin, og det kalles skrotgull på fagspråket fordi det må omformes for å kunne selges videre til for eksempel gullsmeder eller Gullbrev. Etterspørselen etter skrotgull er stor, og det er derfor Gullbrev betaler bra for ditt skrotgull, med dessverre kjøper vi ikke kretskort som eventuelt inneholder gull.

Skrotgull kan nemlig omskapes i en relativ avansert prosess til å bli rent gull, og da kan ditt skrotgull komme til nytte og gjenbrukes istedet for at man altid skal bryte nytt gull. Gull er en naturresurs som kan være vanskelig å finne, derfor er markedet for å gjenbruke skrotgull stort.

Akkurat nå tar ikke Gullbrev i mot skrotgull som fremdeles sitter i kretskort, bare skrotgull som består av rent gull. Derimot kan vi ta imot klokker og andre smykker som inneholder skrotgull. For at det skal være en bra deal for deg er det som oftest bedre å sende inn skrotgull som inneholder så mye gull som mulig fordi vi bare handler med gull. Om for eksempel din gullklokke inneholder andre edle metaller som ikke er skrotgull så vurderer vi ikke dette, og du får bare betalt for den delen som er skrotgull. Derimot gir vi deg høye gullpriser på skrotgull!

Vekten på skrotgull er det man betaler for

Skrotgull kan oppfattes som et litt negativt ord for en råvare som er så pass verdifull som gull, og vi bruker ikke ordet skrotgull så ofte. Et mer korrekt begrep for skrotgull burde være brukt gull eller omarbeidet gull.

Er du interessert i å selge skrotgull til oss så er det bare å bestille et Gullbrev. Les "slik fungerer det" i hovedmenyen om du vil vite mer om hvordan du skal selge gull online. Vi sender Gullbrevet til deg, som du returnerer til oss med ditt skrotgull i. Vi vurderer ditt skrotgull og kontakter deg med et prisforslag, og så betaler vi ut beløpet til deg!

Trygt og Sikkert

 • Forsikret for inntil 10 000 Kr
 
 • Samarbeid med Bring
 
 • Over 100 000 fornøyde kunder
 
 • Betaling innen 24 timer

Bestill innen:
Tim
00:
Min
00:
Sek
00

så sender vi ditt Gullbrev idag.

 • Penger 24t etter verdivurdering

 • 14 dagers returrett

 • Best i kategorien på Trustpilot

 • Gratis frakt og forsikring inkludert

Dagens høyeste gullpriser

Totalt for 24 karat

 • 8k
 • 14k
 • 18k
 • 20k
 • 22k
 • 24k
 • 1g

Les mer om våre gullpriser her

Bestill et gullbrev