Viktige tips

Når du har tenkt å selge gull er det noen ting du bør tenke på i tillegg til bare å finne den gullkjøperen som tilbyr en høye gullpriser. For det er nok ikke gull, alt som glitrer!

Gullprisen

Å få så høy gullpris som mulig er selvfølgelig det viktigste. Men det er andre faktorer som også er bra å tenke på. Dessverre ser vi i dag at det finnes mange gullkjøpere som reklamerer med skyhøye priser. Men om du leser vilkårene nøye viser det seg fort at at regnestykket ikke går opp, og at de faktisk skulle tape penger hvis de kjøpte ditt gull for de prisene de prater om i sin markedsføring. Svaret ligger dessverre i avtalevilkårene hos denne typen gullkjøpere, med mengder av tilkommende ekstraavgifter.

Når får jeg mine penger?

Hos Gullbrev betaler vi alltid ut penger 24 timer etter vurdering. Det finnes flere gullkjøpere som bruker unødvendig lang tid på å betale ut penger, og om du velger en annen gullkjøper enn Gullbrev råder vi deg til å kontrollere nøye hvilke utbetalingsrutiner de tilbyr. For dessverre finnes det de som kjøper gull som bruker 1-3 uker på å gjennomføre utbetalingen av pengene, uten at de informerer om dette på sine hjemmesider. Kunden blir frustrert, og vi ser også at dette kan skade hele bransjen. Tipset fra oss er derfor at du alltid kontrollerer utbetalingsstiden nøye.

 

Kredittverdighet

Når du sender inn ditt gull til en gullhandler er det viktig at du kjenner deg trygg på at det er et stabilt og troverdig firma du handler med.